Головна » 2014 » Лютий » 12 » Документи необхідні для вступу до вищих навчальних закладів
16:03
Документи необхідні для вступу до вищих навчальних закладів
У 2014 році абітурієнти подають заяву про участь у конкурсному відборі до вищого навчального закладу в паперовому або в електронному вигляді. Заява в паперовому вигляді подається вступником особисто до приймальної комісії навчального закладу.

У заяві про вступ абітурієнт зазначає напрям, на який він хоче вступити та форму навчання. У випадку подання заяви в паперовому вигляді, бланк заяви про вступ абітурієнт має отримати у приймальній комісії навчального закладу.


Для вступу до вищого навчального закладу у 2014 році вступник повинен мати такі документи:

    документ державного зразка про раніше здобутий освітній рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього (атестат);
    сертифікат або сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання (крім осіб, які мають право вступати без результатів ЗНО);
    медичну довідку за формою № 086-о (або її російська версія 086-у);
    документ, що посвідчує особу та громадянство (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон) або інший документ, що засвідчує особу та громадянство;
    свідоцтво про народження (для осіб, які за віком не мають паспорта);
    військовий квиток або посвідчення про приписку (відповідно до вимог статті 14 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»);
    шість кольорових фотокарток розміром 3 х 4 см;
    довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру (вимагається деякими навчальними закладами).

Разом із заявою в паперовому вигляді абітурієнт подає до вищого навчального закладу або оригінали або копії зазначених документів.

Копії документів засвідчуються у присутності абітурієнта приймальною комісією вищого навчального закладу за умови пред’явлення абітурієнтом оригіналів.

Тим, хто вступає до вищого навчального закладу на особливих або пільгових умовах, або має додаткові бали (переможці всеукраїнських олімпіад або МАН, випускники підготовчих курсів) необхідно подати до вищого навчального закладу відповідні підтверджуючі документи.

Вступники мають право подавати сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий у 2014 році, або сертифікати чи їх дублікати за 2013, або 2012, або 2011, або 2010, або 2009, або 2008 роки.

У цьому матеріалі наведено мінімальний перелік документів. Уточнений перелік документів ви можете переглянути в умовах прийому до певного вищого навчального закладу або дізнатись зателефонувавши до його приймальної комісії.

Переглядів: 1481 | Додав: IvanK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: